Întrebări frecvente despre produse

Intrebari frecvente

Cum sunt preparate produsele cosmetice MNOELA

Produsele noastre sunt preparate manual (handmade).
 

Ce ingrediente conţin produsele MNOELA? De unde provin ingredientele?

Produsele noastre conţin unturi şi uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale, ape florale, active şi vitamine cosmetice, ceruri, argile, emulsifianţi obţinuţi din ulei de cocos sau palmier, substanţe tensioactive de origine vegetală obţinute din ulei de cocos şi porumb.

Ingredientele provin de la furnizori licenţiaţi Ecocert.

 

În ce sunt ambalate produsele cosmetice MNOELA?

Toate produsele noastre (cu excepţia şamponului, a balsamului pentru păr, a deodorantelor) sunt ambalate în ambalaje din sticlă pentru că sticla păstrează cel mai bine forma iniţială a oricărui produs cosmetic, spre deosebire de orice alt tip de ambalaj. Produsele ambalate în recipiente de plastic preiau în timp toxicitatea acestuia. De asemenea, sticla este mai simplu de reciclat. MNOELA are grijă de mediu, de aceea încercăm să folosim cât mai multe produse reciclabile. Din acelaşi motiv, pentru a proteja mediul, nu folosim ambalaje secundare, pentru a limita cantitatea de deşeuri introduse pe piaţă.

 

De ce să folosim produse cosmetice vegetale, preparate manual?

Aşa cum medicina clasică s-a orientat după rezultatele investigaţiilor de laborator, şi cosmeticele moderne au devenit sintetice şi nenaturale. Astfel saltul înapoi la produsele naturale se constată la fel de mult în comerţul cu produse cosmetice ca şi în alimentaţie şi medicină. Produsele aplicate pe piele sunt absorbite în corp şi îl afectează la fel de mult ca şi alimentele. De dragul nostru, cât şi din grija pentru miile de animale omorâte anual în experimentele din laboratoarele cosmetice, ar trebui să facem tot ce putem pentru a evita produsele de sinteză ori de câte ori este posibil. E mare păcat că din cauza folosirii abuzive în publicitate, cuvântul natural a încetat să mai însemne ceva, ba chiar e folosit pentru a face publicitate celor mai nenaturale produse, fapt ce pune în dilemă cumpărătorii, care deseori comit greşeala de a alege un produs mai frumos ambalat, mai bine mirositor, mai cunoscut, mai nou, fără a ţine seama de ceea ce este cu adevărat important şi anume ingredientele din care este preparat acel produs cosmetic, rolul şi efectele acestora.

 

Apa florală este apă cu ulei esenţial?

Apa florală (sau hidrolatul) este un produs secundar al distilării plantelor, proces  prin care se obţine uleiul esenţial. Apa şi uleiul nu sunt miscibile, în apă nu se poate amesteca ulei esenţial,  cele două se separă. Apele florale conţin molecule aromatice, parfumate, elemente active, substanţe benefice pielii şi simţurilor. Apele florale sunt blânde, foarte bine tolerate inclusiv de pielea copiilor şi nu prezintă contraindicaţii în sarcină sau  pentru persoanele ce urmează un tratament medicamentos de exemplu. Apele florale veritabile se folosesc în cosmetică şi alimentaţie. Există aşa numite ape florale care sunt alcătuite din apă, alcool şi ulei esenţial sau chiar parfum sintetic. Aceste produse sunt ieftine, posibil iritante, induc în eroare utilizatorii şi denigrează apele florale veritabile. Apele florale utilizate de noi, sunt proaspete, microfiltrate, nu conţin conservanţi sau alcool, şi prezintă o concentraţie mare de elemente active.

 

Uleiurile, serurile pentru ten sunt comedogene sau prea grase?

Un ulei vegetal sau o combinaţie simplă de uleiuri pot substitui crema de zi pentru tenurile fără probleme, de la cele uscate până la cele normale. Tenul deshidratat, tenul matur, tern, mixt, problematic, congestionat, are nevoie de ingrediente specifice, active care întreţin pielea şi îi îmbunătăţesc aspectul, condiţia. Un ulei sau o combinaţie de uleiuri vegetale îmbogăţite cu active şi uleiuri esenţiale este un foarte bun şi eficient înlocuitor al cremei de noapte.

Comedogenicitatea nu poate fi măsurată; la acelaşi ulei, tenul diferitelor persoane reacţionează cu totul altfel.

În formulele pentru seruri, MNOELA ia în considerare acele uleiuri care sunt mai „uscate”, penetrante, uşoare.

Uleiurile, serurile se aplică pe tenul proaspăt curăţat, uşor umed, se pot pulveriza chiar ape florare apoi se continuă masarea tenului, iar după 10-20 min. surplusul neabsorbit se poate îndepărta de pe piele, astfel porii nu se înfundă, pielea poate respira iar în straturile mai adânci beneficiază deja de nutrienţii şi elementele esenţiale.

 

Uleiuri esenţiale pe piele?

S-a indus în conştiinţa publică faptul că uleiurile esenţiale sunt iritante, drept urmare trebuie evitată aplicarea lor pe piele. Este păcat să se generalizeze mai ales că uleiurile esenţiale au efecte benefice nenumărate atât asupra pielii cât şi psihicului. Întradevăr uleiurile esenţiale au o acţiune puternică, sunt concentrate şi anumiţi compuşi pot prezenta risc de iritaţie pentru persoanele sensibile. Cei cu pielea sensibilă ar fi bine să facă un test de toleranţă în prealabil. Unele uleiuri esenţiale sunt extrem de blânde, nu vatămă nici dacă sunt aplicate ca atare concentrate pe piele. În acelaşi timp există uleiuri esenţiale dermocaustice sau  puternic terapeutice, la care dozajul se face cu atenţie şi aplicarea în cunoştinţă de cauză, luând în considerare indicaţiile şi datele  de siguranţă.

Tradiţia folosirii esenţelor pentru îngrijirea pielii depăşeşte cinci mii de ani. Egiptenii antici au fost probabil primii care au folosit produse de toaletă aromatice pentru diverse scopuri. Ei făceau uleiuri aromate, unguente şi măşti faciale. Produsele aromateraputice moderne, din multe puncte de vedere mult mai rafinate, sunt destul de asemănătoare reţetelor egiptene vechi. Toate ingredientele folosite la ora actuală pentru a prepara cosmetice naturale au fost inţial utilizate cu scop tămăduitor, inclusiv esenţele aromate/odorante (este şi cazul mineralelor tămăduitoare). Ulterior s-a pierdut acest scop originar (scopul tămăduitor). Noi urmărim să-l repunem pe poziţia pe care o merită.

Uleiurile esenţiale sunt o formă ideală de folosire a plantelor în îngrijirea pielii. Studii ştiinţifice au arătat că anumite uleiuri esenţiale, precum cel de trandafir, de tămâie, floare de portocal amar şi levănţică stimulează regenerarea ţesuturilor şi sănătatea celulelor ipidermei. Altele au efect de întinerire asupra pielii, redându-i vitalitatea. Prin urmare, putem spune că uleiurile esenţiale constituie un atu preţios în îngrijirile cosmetice şi ar fi păcat să nu beneficiem de acţiunea uleiurilor esenţiale în creme, seruri, şampoane, măşti, uleiuri de masaj, parfumuri şi aromaterapie.

Uleiurile esenţiale sunt ingrediente scumpe, nu se pot patenta de către industria cosmetică şi nu se pot standardiza deoarece conţinutul biochimic al acestora variază în funcţie de soi, zonă, anotimp, metodă de  extracţie etc. Produsele de sinteză  sunt evident mult mai la îndemână din toate punctele  de vedere pentru producătorii de cosmetice.

 

Am nevoie de un tonic?

Cum funcţionează tonicele şi de ce ar trebui să folosesc unul?

De cele mai multe ori, femeile vor să ştie ce face un tonic, dacă trebuie să folosească unul, iar dacă trebuie, care sunt cele mai bune pentru tipul lor de piele.

Ca urmare a informaţiilor învechite, tonicele au devenit o categorie confuză de produse pentru îngrijirea pielii. Din cauza percepţiilor greşite, multe reviste de modă, dermatologi şi chiar agenţi de vânzări, sfătuiesc împotriva utilizării unui tonic sau pur şi simplu elimină această opţiune. Este dezamăgitor, pentru că un tonic bine formulat poate oferi beneficii cu adevărat uimitoare pentru pielea dumneavoastră.
O dată ce aţi înţeles cum funcţionează tonicele și ştiţi ce ingrediente incluse în unele tonice pot dăuna pielii dumneavoastră și ce ingrediente sunt esenţiale pentru obţinerea unei străluciri sănătoase, radiante, veţi găsi că aplicarea unui toner poate completa perfect rutina dumneavoastră de îngrijire a tenului.

Tonicele trebuie utilizate după curăţarea tenului. Cândva erau recomandate ca o modalitate de a restabili echilibrul pH-ului pielii după utilizarea unui săpun sau produs de curăţare, deoarece aceste tipuri de produse schimbau (mai precis ridicau) pH-ul natural al pielii la un nivel care nu este bun pentru piele. Cu toate acestea, cu loţiunile de curăţare solubile în apă existente în zilele noastre, pH-ul pielii nu se schimbă semnificativ, iar faptul că pH-ul pielii se reglează foarte bine singur, a făcut să dispară necesitatea tonerului de a ajusta pH-ului pielii.

Ceea ce știm acum este că, după curăţare, pielea dumneavoastră are nevoie de o serie de ingrediente care îi refac și repară suprafaţa. Tonicul potrivit poate da pielii o doză sănătoasă din ceea ce are nevoie pentru a arăta mai tânără, mai proaspătă şi mai fină, imediat după curăţare şi pe tot parcursul zilei.

Prin ce se deosebesc tonicele?

Nu este uşor să găsiţi tonifiantul perfect pentru pielea dumneavoastră, mai ales pentru că există atât de multe tonice cu o formulă nu tocmai bună. Practic, tonicele pot fi împărţite în două tipuri generale:
Formule pe bază de alcool, care includ adesea ingrediente astringente. Tonicele cu alcool şi ingrediente astringente ar trebui să fie întotdeauna evitate, deoarece cauzează radicali liberi și iritaţii, ceea ce dăunează capacităţii pielii de a se repara și abilităţii sale de a produce colagen sănătos.

Formule pe bază de ape florale, îmbogăţite cu ingrediente benefice, cum ar fi substanţe pentru refacerea pielii, antioxidanţi. Acestea sunt singurele tipuri de tonice pe care vi le recomandăm. În acest sens am creat Tonicele Mnoela ce se potrivesc cu această descriere.

Pot să nu folosesc tonicul în rutina mea?

Dacă tonicul este de bună calitate, vă recomandăm să-l introduceţi ca un pas esenţial în rutina dumneavoastră de îngirjire a tenului, deoarece beneficiile nu vor întărzia să apară.

Pe de altă parte, nu folosiţi tonice care conţin ingrediente iritante, cum ar fi alcool sau ingrediente prea parfumate, sintetice. Iritarea dăunează procesului de vindecare a pielii şi reduce producţia de colagen - două lucruri pe care trebuie să le evitaţi dacă doriţi ca pielea dumneavoastră să-şi îmbunătăţească aspectul! Dacă tonicul dumneavoastră conţine ingrediente importante (cum sunt tonicele Mnoela), atunci sărind peste acest pas ar însemna să vă privaţi pielea de mai multe ingrediente benefice de care are nevoie pentru a deveni mai sănătoasă şi mai tânără!

 

Conservarea produselor cosmetice MNOELA

Compoziţiile anhidre (care nu conţin apă) nu necesită adaosul unui conservant însă le protejăm împotriva oxidării cu vitamina E.

Compoziţiile care conţin şi apă (Demachiantul, Spuma pentru curăţare, Tonicele, Şamponul, Balsamul pentru păr, Spray-ul pentru păr) au nevoie de conservant. În acest sens folosim extractul concentrat din sâmburi de grapefruit care este un agent natural antifungic şi antibacterian cu spectru larg de acţiune.

 

Cum să prelungeşti viaţa produselor cosmetice

Mai jos sunt câteva sfaturi în vederea prelungirii duratei de viaţă a produselor tale cosmetice:

  • depozotează produsele într-un sertar sau dulap
  • spală-te pe mâini înainte de a folosi produsele
  • foloseşte o spatulă pentru prelevarea cantităţii necesare
  • ai grijă să nu introduci apă în produsele cosmetice
  • asigură-te că ai închis capacul bine după fiecare utilizare
  • ia în considerare în cel fel climatul şi umiditatea scurtează viaţa unui produs. În timpul lunilor mai calde, datorită ingredientelor naturale, unele produse tind să se topească uşor, astfel se recomandă păstrarea acestora într-un loc răcoros.
  • nu depozitaţi produsele în lumina directă a soarelui
  • nu folosi produse la comun cu alte persoane
  
  
  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!