Despre Produse

Produse cosmetice 100% naturale, din ingrediente vegetale
Când intraţi în magaziul MNOELA sunteţi invitat la o întâlnire cu esenţele aromate, cu produsele naturale 100%, cu arta şi ştiinţa îngrijirii corpului şi sufletului.

Universul Mnoela este universul cosmeticelor naturale preparate manual. Ne-am specializat în crearea şi dezvoltarea de produse destinate îngrijirii trupului şi sufletului, oferind oamenilor momente de magie naturală precum şi o gamă completă de produse cosmetice 100% naturale, compatibile cu organismul uman: creme, demachiante, seruri, şampoane, deodorante, parfumuri şi multe altele.

Produsele Mnoela sunt 100% naturale, handmade, preparate din ingrediente active vegetale, certificate Ecocert. 
Folosim numai unturi şi uleiuri vegetale certificate Ecocert precum şi uleiuri esenţiale care îmbogăţesc şi potenţează acţiunea ingredientelor. Produsele Mnoela NU conţin parfumuri sintetice, conservanţi sintetici, uleiuri minerale, solvenţi sau alte ingrediente artificiale. 
Produsele noastre sunt preparate în loturi mici, unele chiar la comandă, fiind păstrate astfel, proprietăţile active ale ingredientelor.

Păstrarea produselor Mnoela

Recomandăm păstrarea acestora într-un mediu răcoros, uscat, ferit de lumina directă.

Este indicat ca la aplicarea lor să evitaţi pătrunderea apei în recipient, să evitaţi contactul cremei cu mâinile neigienizate, puteţi folosi o spatulă pentru prelevarea cantităţii dorite.

Produsele cosmetice naturale 100% au un termen de valabilitate mai scurt, recomandăm în acest sens folosirea lor zilnică.

Parfumul, culoarea, textura şi compoziţia cosmeticelor vegetale marca Mnoela

De când am început să preparăm aceste cosmetice vegetale, au fost unele aspecte mai greu de acceptat de către cei care au dorit să utilizeze cosmetice cu adevărat naturale. Aceste aspecte sunt mai greu de acceptat datorită cosmeticelor clasice cu care ne-au obişnuit cei din industria cosmetică prin utilizarea parfumurilor sintetice şi prin crearea unor texturi impecabile prin folosirea diverselor substanţe chimice menite să creeze acele texturi perfecte. Toate ingredientele folosite la ora actuală pentru a prepara cosmetice naturale au fost inţial utilizate cu scop tămăduitor, inclusiv esenţele aromate/odorante. Egiptenii antici au fost probabil primii care au folosit produse de toaletă aromatice pentru diverse scopuri. Ulterior s-a pierdut acest scop originar (scopul tămăduitor). Noi urmărim să-l repunem pe poziţia pe care o merită.

Aşadar:

  • Parfumul este acela rezultat din sinergia ingredientelor vegetale cu uleiurile volatile, fără alte adaosuri de proveninţă sintetică. Reţetele sunt astfel concepute, încât, din îmbinarea ingredientelor, pe baza proprietăţilor lor, să rezulte un produs tămăduitor pentru corp şi suflet. Prin urmare, pentru început poate fi mai dificilă acceptarea acestor arome naturale. Prin produsele pe care le-am folosit până acum, oferite de către industria cosmetică şi nu numai, am fost obişnuiţi doar cu parfumuri sintetice astfel încât acum nu mai ştim cum miroase frumuseţea naturală şi este probabil mai greu să acceptăm spre exemplu aromele naturale de busuioc, melisa sau geraniu.
  • Culoarea este de asemenea rezultată din îmbinarea ingredientelor vegetale. Spre exemplu uleiul din germeni de grâu are o culoare galbenă - culoarea produsului rezultat va fi uşor gălbuie.
  • Textura poate fi una mai neuniformă, în sensul că datorită compuşilor naturali asupra cărora nu se intervine, se pot produce mici aglomerări de produs, care nu afectează calitatea ci doar aspectul produsului – la contactul cu pielea, aceste mici granule se vor topi. Acele mici aglomerări sunt dovada purităţii produselor şi a lipsei de antiaglomeranţi.
  • În cazul anumitor produse cum ar fi balsamuri, unturi pentru corp, compoziţia este una bogată, şi o cantitate mică de produs este suficientă pentru o aplicare iar absorbţia în piele este facilitată dacă produsele sunt aplicate pe pielea umedă sau chiar udă.
     

Având în compoziţie doar ingrediente naturale, produsele cosmetice marca MNOELA, conţin în aceeaşi măsură şi substanţe active în proporţie de 100%.

Nu cuvântul BIO de pe etichetă este cel ce stabileşte naturaleţea unui produs, ci totalitatea ingredientelor naturale din care el este realizat.

De altfel, credem că aceasta este esenţa cosmeticelor vegetale preparate manual – conţin doar ingrediente care nu fac niciun rău pielii noastre.

Fireşti precum şoaptele naturii, cosmeticele Mnoela incită şi alină, curăţă şi clădesc, mlădiază şi aprind.